, ,

Mye trøkk i TOSK

I løpet av 1 uke er det mye trøkk i de mange TOSKene som ferdes rundt omkring på sykkel. Her er en oppsummering fra et utvalg av siste ukes TOSKaktiviteter.

 

Lørdagstur 26 august 2017, v/Hans Jørgen Moe

lørdagstur

En solid gjeng (glemte å telle men antar det var ca 20 stk) deltok på dagens 12-mils lørdagstur, og jentene var gledelig godt representert med 5 sterke ryttere som lett hang med selv om det gikk i over 30 km/t i snitt.
Yr og Storm hadde gjettet på oppholdsvær men det ble selvfølgelig nok en våt langtur, og i og med at bøndene på Jæren i år velger å gjødsle asfalten vel så mye som åkrene ble det til tider ganske grisete. Men humøret var på topp og feltet syklet eksemplarisk ryddig og rutinert to og to.
De mest seriøse valgte å kjøre bakkedrag i Seldalsbakken mens vi andre satt inne og mesket oss med kaker og lapper.
Takk for turen !

 

Steinsvikrittet, lørdag 26 august 2017 v/Kenneth, Stine og Paul

Steinsvikritte

Steinsvikrittet3

Ca 10 TOSKer deltok. Kudos til Ingvild Roti som blir Nr 1 i en vanskelig og hard rundbane løype i Nordfylke . Vinner av både Hårfagrerittet og Steinsvikrittet 2017 . Gratulere så mye! Vi hadde og ei jente fra Tosk som vant den korte løypa og 😁😁🚴‍♀️💨 gratulerer Kristine Lepsøe Haaland.

 

Birken, lørdag 26 august 2017

birken2

Ca 17 TOSKer gjenomførte Birken, og felles for de alle var at de måtte ligge først i pulja si fra start til mål og dra på røkla. Ikke sant Geir Frode 😉

 

Ultrabirken lørdag 26 august 2017, v/Lars-Christian Dahl

Ultrabirken

Etter en lang sommer med god restitusjon stilte 2 TOSK’er til start på årets Ultrabirken. Rolf Skartveit og undertegnede hadde hørt løypa var kortere enn i fjor og var mest bekymret for om vi ville takle overgangen fra sorpe på Vestlandet til tørt østlandsterreng. Starten gikk rolig for seg i pulje 4 og vi fant kjapt ut vi like gjerne kunne legge oss i front. Det tjente vi godt på ned utforløypa i Hafjell og ikke minst når vi skulle klatre de samme metrene opp igjen etterpå. Når vi endelig var på toppen igjen ventet noen mil med singletrack, og da var det greit å ha lagt køen bak seg. Stiene var flotte, men knotete, så når vi hadde syklet under 3 mil på 2.5 timer begynte vi å lure på om vi skulle komme i mål før solnedgang…..men vi var heldigvis ikke alene…
Heldigvis jobbet høydemetrene litt mer i riktig retning etterhvert, så da gikk kilometrene noe fortere unna også. Siden det var håpløst å spise på stiene tok vi oss tid til stopp på matstasjonene og angret ikke på det. Vi fikk også hjulpet en kvinne i nød som hadde brukt en halvtime på å angre på at hun alltid hadde latt mannen ordne sykkelen når hun punkterte og fikk bøttevis med kudos da hun syklet fra oss litt senere i løypa (hun hadde jo hvilt lenge…)
Det var ellers få partier som innbød til hvile, enten gikk det knotete oppover eller knotete nedover. Etter en tur opp og ned alpinbakken på Sjusjøen bar det ned til Birkebeiner stadion der vi fikk lov til å sykle NC løypa med tomme bein. Førsteopptrekker Skartveit benyttet sjansen til å legge inn en teknisk feil på gulldrivverket for å få seg en pust i bakken og feiret det hele med å begynne NC runden for andre gang før han fant ut at pilene mot mål pekte i en annen retning. Ballettbakken føltes som nylagt asfalt etter denne turen og det var med stor glede vi kom i mål etter over sju og en halv time på tur.

Dette var totalt sett et kjempearrangement med lave skuldre og store prestasjoner fra alle deltagerne. Håper flere griper sjansen neste år og melder seg på og hvis kroppen, banken og kona vil så stiller vi helt sikkert til start igjen. Takk for turen Rolf Skartveit, dette var moro!!

 

Søndagstur 27 august 2017, v/Truls Dishington

søndagstur

søndagstur2

Ikkje te å tru, MYE sol, ingen regnbyger og stort sett tørre veier. Var magiske forhold (lista ligger lavt nå for å bruke så sterke uttrykk om været) på dagens søndagstur for snaut 25 TOSKer.

Selve turen gikk i kontrollert fart fra Reinskau via Tananger og Julebyda, og forløp uten dramatikk annet enn at Mr SRAM sa takk for seg da Jan Petter la inn 964watt (ca terskel;) opp bakken til ruinkjerka på Sola. Kudos til Jan Petter som dro rett hjem, byttet drivverk og møtte TOSK-toget igjen på ca Bråstein!

Kaffien på Shellen på Voll va goe, någen tok via Seldalsbakken og/eller Jørpeland etter Figgjo, men for de fleste ble nok høydepunktet avlsutning med is i Møllebukta i solsteiken.

Bildene er stjåle uten blygsel fra Frode, Smiley, Arild, Jan Morten 😉 Kommer nok film fra Trond Olav når han er ferdig med «ekstrarunden» 🙂

Takk for kjempetur alle!!

 

Klostermila, tirsdag 29 august 2017, v/Gro Tuxen Steingildra

Klostermila

Klostermila2

Klostermilene. Anders Farestveit vinner suverent racer klassen 🏆 Ellers gode resultater all over. Litt bilder fra rittet. Godt oppmøte fra TOSK. Fikk ikke tatt av alle dessverre, men kozelig fellesbilde.

 

Trening med Eddy the boss, onsdag 29 august 2017, v/Olav Lund Jensen

eddy

eddy2

TOSK avdeling Oslo og Omegn fekk sliter med oppmøte på treningene. Men fikk med en ny mann på trening i dag i skikkelig Stavangervær. Kan rapportere at formen hans er på topp før VM i Bergen !

 

Tour des Sau 17, fredag 1 september 2017 v/Frode Heigre

Tour de sau2

Tour de sau

6 TOSKer møtte på Reinskau og en var avtalt å møte på veien opp over. Turen gikk som avtalt via Ålgård-Ivesdal-Gloppedalsurå-Sinnes. Første stopp var av det korte slaget, på Ålgård. Litt smøring av kjede til Stein og en sjokolade. Så for vi videre mot Skurve. Der ble det igjen en stopp da Jørund «poffa».
Herfra måtte vi dessverre sykle langs E39 i 2 etapper, før og etter Kyllingstad.
Det var en fryd å svinge av mot Nedrebø og Ivesdal. Turen over der var like flott som hver gang vi tar turen dit.
Det var ellers tydelig at folk har det voldsomt travelt på vei til fjells. Ble litt kjefting fra en bil og en annen spant litt for å illustrere sin vrede over syklistene på vei opp. At vi sykla forbi de da de sto i kø for kolonna gjorde det hele litt mer morsomt.

Etter Gloppedalsurå var det for min del kjærkomment med en pause og litt kaffi. Turen via Hunnedalen gikk greit og trafikken kom i tidsintervaller lik kolonna lenger nede i dalen. Tradisjonen tro, stoppet vi på fjellstua for påfyll. Også i år fikk vi sesongens første øl der oppe.
Takk til de som bidro og trakk oss opp. Jeg hadde dessverre ikke så mye å bidra med selv, så det satte jeg pris på.
Etter Sinnes sa vi takk for følge. Rune og meg fortsatte så videre opp i dalen mot hvert vårt mål.
Takk for turen, alle som en!
Dette er en kjekk tradisjon og jeg håper vi kan gjenta dette mange år frem over

 

Og ikke minst

Årets eneste temporitt med medvindsgaranti, TOSKaskabet, går av stabelen torsdag 7 september. Meld deg på.

TOSKaskabet

 

140 TOSKer drar på TOSK 10-årsjubileumstur til Bergen for å oppleve VM i sykling 22-24 september.

sandnes

VM

 

Hjulebordet går av stabelen fredag 17 november.

hjulebord

 

40-50 TOSKer allerede er påmeldt treningsleiren på TOSKaBlanca 7 april 2018.

costa blanca

 

TOSK har 421 medlemmer

421 medlemmer