,

TOSKene viste seg frem under EuroEyes Cyclassics Hamburg (UCI 1.WT)

Rittrapport EuroEyes Cyclassics Hamburg (UCI 1.WT), av Anders Utbø Sakseid

Som enkelte har fått med dere ble TOSK invitert til å sykle ritt på kontinentet i helgen. Destinasjon var Hamburg og rittet var 180 km på stort sett flate og vindutsatte veier i og rundt Hamburg.

Hamburg10

Briefing i teambussen

Etter en briefing i teambussen til Bahrain-Merida ble taktikk lagt opp, allianser bygget, og sponsorat for 2018-sesongen diskutert. Det var enighet om at vi skulle kjøre for Sonny Colbrelli mot at vi skulle få solid hjelp på Jæren hausttur om to uker. Alt lå altså tilrette for et spennende ritt.

Hamburg9

Posering for sponsorene

 

Hamburg6

Overgangsryktene florerer

Grunnet rot med lisenser og akkreditering ble vi dessverre henvist til turrittpuljen tidligere på dagen, sammen med omtrent 20 000 andre tyskere.

Hamburg2

Proffer blant amatører

Hamburg1

Ambisiøse som vi er stilte vi oss opp i front i A-puljen.

Dette feltet besto stort sett av veldig godt trente mosjonister og farten var høy. Stort sett gikk det i godt over 40 km/t, og med et veldig stort felt var det nok av nervøsitet, småfarlige situasjoner. Frodolini lå på et tidspunkt uheldig plassert og ble involvert i en av velt da noen gikk ned i en innsnevring. Han kom uberørt fra det, men måtte stoppe for å rette opp styret. Hovedfeltet viser ingen nåde og venter ikke, så her var det takk og forvel. Heldigvis hadde han med seg en lojal hjelperytter, og Hana slapp seg ned til ham. Disse to gjode en hederlig jobb med å jage bak, og kjørte av så godt som alle droppede ryttere som de tok igjen. De klarte derimot ikke å ta igjen feltet og kom inn noen minutter etter.

I front av feltet var det høy fart, og bruddvillig som han er prøvde Farestveit seg på en hel del bruddforsøk.

Hamburg7

Bruddforsøk

Det var derimot vanskelig å få folk med på å kjøre, så feltet spiste opp bruddene gang på gang. Da var det bare å innse at dette ville gå mot en massespurt, og posisjonere seg strategisk for å holde seg trygg og oppreist. 5 km før mål ble det fosøkt et siste angrep, hvor de siste kreftene ble svidd av, men også dette ble kjørt inn og han trillet inn i mål på halen av feltet til en hederlig 58. plass. Her satt også Sakseid som hadde mer enn nok med å henge med etter å ha kjørt et 15-20 minutters max-drag for å ta igjen feltet etter et lite strategisk tissestopp.

Vår eminente tolk, Richter, var uheldig og punkterte etter en liten time, så han fikk en ensom reise til mål. Heldigvis fikk vi plukket opp noen gloser ganske tidlig, som «achtung!», «rechts», «links» og «Insel».

Rittet var utrolig velorganisert etter tysk presisjon. Stengte veier hele tiden, god skilting og sikkerhet for ikke å snakke om entusiastiske tilskuere langs løypen fikk dette oss til å føles som proffryttere for en dag. Ganz toll! Hvordan de klarer å stenge 180 km vei en hel dag i en by på rundt 1,8 millioner innbyggere er smått utrolig. Her er det bare for andre rittarrangører å se og lære.

Hamburg4

Takk for turen

Hamburg8