Begrepet terrengsykling innebærer mange forskjellige typer sykling: Alt fra grus-sykling med stiv gaffel til stisykling over stokk og stein med fulldempere. Det er ingen organisert trening for terrengsykling i TOSK. Alle intervalltreninger foregår på asfalt. Langturene i helgene kan derimot ha litt innslag av grus, spesielt i vinterhalvåret. Når det er sagt er det mange i TOSK som liker å sykle på litt varierende underlag. Turritt som Nordsjørittet og Garborgriket rundt er det mange i klubben som deltar på, og TOSK har vært på arrangørsiden på Steinsvikrittet.

Tasta og omegn byr på mange fine områder for de som ønsker litt utfordringer i terrenget. På Randaberg har våre venner i Mississippiskogen Stisykkel og Sorpelaug laget en veldig fin terrengsykkelpark. Her kan man sykle med mye flyt i en godt tilrettelagt og merket rundbaneløype. I tillegg er det både hopp og andre tekniske utfordringer for de som liker slik. Det anbefales virkelig en tur hit for å prøve ut løypene!

Sørmarka har i alle år vært det største stedet for terrengsykling i Stavanger. Her er det mange kilometer med stier med varierende vanskelighetsgrad. Her er det ikke merket løyper eller tilrettelagt på noe vis, men det er stort sett bare å følge stiene rundt omkring i skogen så finner man alltid noen utfordringer. Underlaget er i stor grad preget av røtter og steiner, og det er mye opp og ned.

Litt lenger ute i distriktet finner man også mange fine muligheter for terrengsykling. Både Vagleskogen og Njåskogen har et veldig godt stinettverk, som er godt merket. I tillegg er det verdt å ta turen over fjorden til veldig mange spennende stier i Ryfylke, som for eksempel nybygde Dalen stisenter ved Jørpeland.

For de som ønsker å konkurrere med høy puls i terrenget er Terrengcupen et veldig bra tilbud. Dette er et samarbeid mellom mange sykkelklubber i regionen, der hver klubb arrangerer et rundbaneritt for barn og voksne. Her er det åpent for barn helt ned til 6 år, og er en god inngangsport til sykkelsporten for barn og unge. Disse løypene er av varierende teknisk vankelighetsgrad, men er for de alle fleste overkommelig med en terrengsykkel med dempegaffel foran og dekk med litt mønster. Vi er flere i TOSK som pleier å delta på disse rittene, men her er det utvilsomt plass til mange flere skogs-Tosker.