Opplev Lofoten!

Kanskje et av verdens flotteste og mest spektakulære naturområder –  betraktet fra sykkelsetet!

lofoten

Veiene går forbi rorbuer og fiskevær, stupbratte fjell, kritthvite strender, mest langs Vestfjorden, men også noen ganger ut mot Atlanteren. Kanskje ser vi ørner som svever over oss, kanskje får vi et glimt av en hval som plasker med halen i det fjerne, Hurtigruta som glir forbi eller festglade mennesker på vei hjem fra fest?

Det er ikke bare TOSK som har 10-års Jubileum i år, også Zalaris Insomnia Lofoten har det. Rittet har en lang løype på 235km, men en kan også få en fantastisk opplevelse på 102km eller 52km. Rittet trekker til seg ryttere fra Europa, og til og med en gjeng fra Canada. Det er en begrensning på 150 ryttere i hver av de 5 klassene. Alle i hver klasse starter samtidig.

Rittet starter om natta og utover formiddagen, derifra navnet Insomnia, som betyr søvnløs.

Vi er til nå 17 fra TOSK, som tar turen nordover i sommer, og håper at flere vil være med oss på tur. For dere som synes dette høres spennende ut, les videre.

 

Reisen: (Bestilles individuelt, men undertegnede hjelper med glede de som trenger tips/veiledning)

  1. juni, setter vi oss på flyet nordover, og er hjemme sent 2. juli. Om noen ikke vil fly – skal uansett en av oss ta toget til Bodø/Narvik, og setter pris på reisefølge.

Alt.1) En gjeng flyr tur/retur Evenes, og tar flybuss tur/retur til målområdet; Lødingen eller Harstad.

Alt.2) Fly til Bodø, ferje over til Moskenes, og sjekker inn i rorbuer i Å som også er startområdet. Etter målgang i Lødingen, ligger noen i Lødingen og andre drar til Harstad med buss. Retur med fly fra Evenes.

De som vil ta tog, tar tog til Bodø og henger seg på den gjengen. På søndagen er det nok flere som skal ta ferja til Bodø for å ta toget sørover.

 

Losji: (Her har vi plasser til disposisjon en stund til. Alle får uansett plass.)

Hus, hytter, hotell, skoler, ja til og med lavo’er.

Noen bor første natt i Å, andre hele oppholdet i Lødingen, og noen bor alt eller siste døgn i Harstad.

 

Rittnatta:

Det går busser fredag kl 17:00 fra Lødingen, og nedover (sør-vest) til startstedene. (Bestilles ved påmelding). Bussene går tilbake til Lødingen med sykkelkofferter og annen bagasje.

Raftsundet, start for 52 km. Trim

Svolvær, start for 102km. Tur og race.

Å, starten for 235km. Tur og race. Her er endestoppet på Lofoten, og veiene er trange i starten, så en bil vil ligge foran de første milene. (En blir disket om man kjører forbi bilen.) De som bor på Å har rorbuer slik at vi fra TOSK kan være der frem mot start. Tur kl 01:00 og race kl 02:00.

Husk den nye drakten.

(Kart fra 2016)

 

Mer info: www.lofoteninsomnia.no

 

Asbjørn